Sposób przygotowania:
Batoniki owsiano- dynioweETAP 1

Czekoladę kroimy w kostkę.
Do miski przekładamy miód, cukier i dynię. Składniki miksujemy do połącznia się
ETAP 2

Do pomarańczowej masy dodajemy płatki owsiane oraz czekoladę.
ETAP 3

Ilość dodanych płatków zależy od gęstości naszego puree dyniowego. Całość dokładnie mieszamy, najlepiej ręką. Jednocześnie masę dyniowo-owsianą doprawiamy do smaku przyprawami (kardamon, imbir i cynamon).
ETAP 4

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na tak przygotowaną wykładamy przygotowaną masę. Dokładnie dociskamy wierzch. Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika. Batonowy blat pieczemy w 180°C około 30-35 minut. Powinien delikatnie się zarumienić.
ETAP 5

Upieczony blat wyjmujemy i studzimy na kratce. Zimny, ostrym nożem dzielimy na batony o dowolnym rozmiarze i kształcie. Mogą to być trójkąty, kwadraty i prostokąty. Ja moim nadałam uniwersalny prostokątny.
Batony przed podaniem możemy owinąć w dowolny papier, np. śniadaniowy i przewiązać dratwą.
gusia1000