Sposób przygotowania:
Domowe pulpety w sosie pomidorowym
Cebulkę obieram i kroję w kostkę. Następnie marchewkę obieram i trę na grubych oczkach.
W garnku o grubym dnie wlewam olejem a następnie dodaję cebulkę i marchewkę.
Smażę ok 2 min, dodaję przyprawy. Mieszam. Dodaję natkę. Odstawiam na bok.
W misce łącze ze sobą wszystkie skladniki. Formuję klopsiki wielkości orzechów włoskich.
Obtaczam w mące ziemniaczanej.
Do garnka wlewam wodę, dodaję liście laurowe, ziele angielskie oraz kostkę rosołową. Gotuję.
Do gotującej wody dodaję klopsiki. Zmniejszam ogień i gotuję ok 15 min.
Dodaję przecier pomidorowy. Doprawiam do smaku. Podaję z kaszą kuskus lub inną.
W garnku o grubym dnie wlewam olejem a następnie dodaję cebulkę i marchewkę.
Smażę ok 2 min, dodaję przyprawy. Mieszam. Dodaję natkę. Odstawiam na bok.
W misce łącze ze sobą wszystkie skladniki. Formuję klopsiki wielkości orzechów włoskich.
Obtaczam w mące ziemniaczanej.
Do garnka wlewam wodę, dodaję liście laurowe, ziele angielskie oraz kostkę rosołową. Gotuję.
Do gotującej wody dodaję klopsiki. Zmniejszam ogień i gotuję ok 15 min.
Dodaję przecier pomidorowy. Doprawiam do smaku. Podaję z kaszą kuskus lub inną.