Sposób przygotowania:
Batony Bauty
Wiórki kokosowe wsypać do dość sporej miski dodać mleko w proszku i cukier puder. Dokładnie mieszając połączyć składniki. W rondelku podgrzać mleko i masło do rozpuszczenia się składników. Masę mleczno-maślaną wlać do naczynia z wiórkami i dokładnie wymieszać. Masę schłodzić w lodówce ok 20 minut. Po tym czasie z masy formować batony wielkości tych oryginalnych i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Gdy wszystkie będą uformowane ponownie wstawić je do lodówki tym razem na ok 2 godziny. Po tym czasie czekoladę białą rozpuszczamy w kąpieli wodnej i zamaczamy w niej połowę batonów czyli ok 9. Potem w ten sam sposób postępujemy z mleczną czekoladą i resztą batoników. Gotowe batony wstawiamy do lodówki do zastygnięcia. Batoniki się nie psują można długo je przechowywać.
KasiaJulcia
Tatiana1982