Sposób przygotowania:
Bavette z kurczakiem w sosie maślano-winnym
Filety myjemy, osuszamy. Oprószamy je solę, pieprzem, ostrą wędzoną i zwykłą papryką.
Na patelni rozpuszczamy masło i obsmażamy na złoty kolor filety z kurczaka. Kiedy kurczak nabierze pięknego, złotego koloru na patelnie dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, tymianek i wlewamy wino – przykrywamy pokrywką i dusimy kurczaka około 15 minut. Po tym czasie do sosu dodajemy szpinak i dusimy kolejne 2-3 minut. Odkrywamy pokrywkę i doprawiamy sos do smaku sola i pieprzem, odparowujemy przez 2-3 minuty.
Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami producenta odcedzamy i przekładamy na patelni – mieszamy.
Makaron z kurczakiem przekładamy na talerze, posypujemy odrobiną parmezanu i serwujemy.
Smacznego
Na patelni rozpuszczamy masło i obsmażamy na złoty kolor filety z kurczaka. Kiedy kurczak nabierze pięknego, złotego koloru na patelnie dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, tymianek i wlewamy wino – przykrywamy pokrywką i dusimy kurczaka około 15 minut. Po tym czasie do sosu dodajemy szpinak i dusimy kolejne 2-3 minut. Odkrywamy pokrywkę i doprawiamy sos do smaku sola i pieprzem, odparowujemy przez 2-3 minuty.
Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami producenta odcedzamy i przekładamy na patelni – mieszamy.
Makaron z kurczakiem przekładamy na talerze, posypujemy odrobiną parmezanu i serwujemy.
Smacznego