Sposób przygotowania:
Grillowany w włoskim stylu stek bavette
Bagietkę kroimy na kromki – grillujemy na rumiano.
Mięso myjemy, osuszamy. Oprószamy lekko solą i pieprzem. W miseczce łączymy oliwę, posiekany drobno czosnek i oregano – mieszamy. Tak przygotowaną marynatą smarujemy mięso i odstawiamy na 15 minut. Na rozgrzanym ruszt grilla lub patelnie grillową kładziemy steki i grillujemy je po 2-4 minuty z każdej strony w zależności od stopnia wysmażenia.
Grillowane mięso przekładamy na deskę, na każdy kładziemy wiórki z masła i posypujemy posiekaną pietruszką. Steki serwujemy z grzankami i cząstkami cytryny.
Mięso myjemy, osuszamy. Oprószamy lekko solą i pieprzem. W miseczce łączymy oliwę, posiekany drobno czosnek i oregano – mieszamy. Tak przygotowaną marynatą smarujemy mięso i odstawiamy na 15 minut. Na rozgrzanym ruszt grilla lub patelnie grillową kładziemy steki i grillujemy je po 2-4 minuty z każdej strony w zależności od stopnia wysmażenia.
Grillowane mięso przekładamy na deskę, na każdy kładziemy wiórki z masła i posypujemy posiekaną pietruszką. Steki serwujemy z grzankami i cząstkami cytryny.