Sposób przygotowania:
Rolada z jabłkami i cynamonemKrok 1
Jabłka obieramy, wycinamy z nich nasionka i trzemy na tarce. Odciskamy sok ( szybciej nam się uprażą) i wkładamy do garnka. Prażymy kolo 30 minut z ksylitolem i cynamonem. Kiedy poczujecie ten zapach to będzie wiadomo, że gotowe.
Krok 2
Uprażone jabłka zostawiam do ostygnięcia.
Do misy wbijamy jaja temp pokojowa i wsypujemy ksylitol. Ubijamy na puch ( masa się potroi)
Krok 3
Mąkę przesiewamy nad ubitymi jajami i delikatnie mieszamy łopatką. Formę z pieca tą zwykłą czarną płaską wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto biszkoptowe. Pieczemy w 150-170 stopniach z 7-15 minut. Pilnujcie by nie wysechł biszkopt.
Krok 4
Po upieczeniu biszkopt przekładamy na ściereczkę, ściągamy papier i zawijamy w ściereczkę. Zostawiamy do ostygnięcia.
Krok 5
Rozwijamy biszkopt i nakładamy prażone jabłuszka na całej powierzchni, zwijamy i zostawiamy aby ściągnęło się. Po godzinie już kroiłam. Jest przepyszna polecam.
Magdalena88
lalunia
Jak widać jaja Ubijam razem i biszkopt zawsze wychodzi idealny.
mocsłodkości
Czekoladka 2
ciasteczka