kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Bekonowe muffinki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bekonowe muffinki, bekonowe muffinki

Bekonowe muffinki

Składniki:

Bekonowe muffinki

 

  • 2,5 szklanki mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 10 dag stopionego masła
  • 1 szklanka maślanki
  • 2 jajka
  • 15 dag bekonu pokrojonego w drobną kostkę

Sposób przygotowania:

Bekonowe muffinki
Osobno wymieszać sypkie składniki, osobno wymieszać mokre składniki. Następnie szybko wymieszać ze sobą mokre składniki z suchymi. Ciastem wypełnić natłuszczone foremki do 3/4 wysokości. Piec w temp. 180 st. C przez 20 minut.