rzelkazag

rzelkazag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 379]

Bekonowe pieczarki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Takie pieczarki podałam jako jedną z przystawek na ur. Synka. Chrupiący bekon ukryty pod serowym daszkiem.

Bekonowe pieczarki

Składniki:

Bekonowe pieczarki

 

Sposób przygotowania:

Bekonowe pieczarki
Pieczarki myjemy i wyłamujemy trzonki. Delikatnie solimy je po wierzchu. Boczek kroimy w kosteczkę i rumienimy na chrupiące skwarki. Przecedzamy z tłuszczu i odsączamy jego nadmiar na papierowym ręczniku.

Przygotowanymi skwarkami napełniamy pieczarki, na wierzch kładziemy po kawałku sera żółtego wędzonego i wstawiamy do nagrzanego do 180st C piekarnika na ok 30 minut.

Po wyciągnięciu z pieca, na każdą dajemy kleks ketchupu.