Sposób przygotowania:
Pieczarki nadziewane wg jagienki
Pieczarki opłukać pod zimną wodą, osuszyć, odciąć im nóżki tuż u nasady. Kapelusze smażyć około 2 minut na gorącym maśle- z obu stron. Delikatnie wyjąć. Formę do pieczenia posmarować masłem i włożyć do niej kapelusze pieczarek układając je spodem do góry.
Na patelni, oliwie smażyć cebulę i czosnek na jasnozłoty kolor, dodać drobno posiekane nóżki grzybów, dusić około 5 minut. Dodać pietruszkę, śmietanę i sok cytrynowy, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Całość wylać na kapelusze, posypać tartą bułką. Zapiekać w piekarniku w temp. 210 stop. C. około 5 minut. Podawać z grzankami.
Na patelni, oliwie smażyć cebulę i czosnek na jasnozłoty kolor, dodać drobno posiekane nóżki grzybów, dusić około 5 minut. Dodać pietruszkę, śmietanę i sok cytrynowy, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Całość wylać na kapelusze, posypać tartą bułką. Zapiekać w piekarniku w temp. 210 stop. C. około 5 minut. Podawać z grzankami.