Rysia

Rysia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Bermudzkie Hamburgery

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tym razem hamburgery, w trochę inny sposób.

Bermudzkie Hamburgery

Składniki:

Bermudzkie Hamburgery

 

  • 454 g chudej mielonej wołowiny
  • po 1/4 łyżeczki soli, pieprzu, bazylii, tymianku, oregano
  • 2 łyżeczki sosu worcestershire
  • 30 małych cebulek marynowanych
  • 1 żółtko
  • 125 ml wody z lodem
  • 85 g mąki z proszkiem do pieczenia
  • 1 l oleju
  • 55 g nieoczyszczonej mąki
  • 625 ml sosu barbecue

 

Sposób przygotowania:

Bermudzkie Hamburgery
W misce wymieszać mięso z przyprawami i sosem worcestershire. Każdą cebulkę owinąć w 1 łyżkę mięsa z przyprawami.

W osobnej misce wymieszać mąkę z proszkiem z żółtkiem i wodą. Rozgrzać olej do 190 stopni.

Klopsiki oprószyć mąką, zanurzyć w cieście, a następnie panierować w płatkach kukurydzianych.
Smażyć małymi porcjami w gorącym oleju, aż nabiorą złoto-brązowego koloru. Upieczone klopsiki trzymać w gorącym piekarniku. Podawać na gorąco.

RADA: Sos barbecue podać w małej misce umieszczonej na środku półmiska z klopsikami.