Sposób przygotowania:
Bermudzkie Hamburgery
W misce wymieszać mięso z przyprawami i sosem worcestershire. Każdą cebulkę owinąć w 1 łyżkę mięsa z przyprawami.
W osobnej misce wymieszać mąkę z proszkiem z żółtkiem i wodą. Rozgrzać olej do 190 stopni.
Klopsiki oprószyć mąką, zanurzyć w cieście, a następnie panierować w płatkach kukurydzianych.
Smażyć małymi porcjami w gorącym oleju, aż nabiorą złoto-brązowego koloru. Upieczone klopsiki trzymać w gorącym piekarniku. Podawać na gorąco.
RADA: Sos barbecue podać w małej misce umieszczonej na środku półmiska z klopsikami.
W osobnej misce wymieszać mąkę z proszkiem z żółtkiem i wodą. Rozgrzać olej do 190 stopni.
Klopsiki oprószyć mąką, zanurzyć w cieście, a następnie panierować w płatkach kukurydzianych.
Smażyć małymi porcjami w gorącym oleju, aż nabiorą złoto-brązowego koloru. Upieczone klopsiki trzymać w gorącym piekarniku. Podawać na gorąco.
RADA: Sos barbecue podać w małej misce umieszczonej na środku półmiska z klopsikami.