luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Beza Walentynkowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

niekoniecznie na Walentynki i niekoniecznie serducho :)

Beza Walentynkowa

Składniki:

Beza Walentynkowa

 

  • 4 białka
  • 25 dkg cukru pudru
  • 2 łyżeczki kisielu wiśniowego

Sposób przygotowania:

Beza Walentynkowa
Białka ubić na sztywną piane, partiami dodac cukier puder i kisiel ubijać jeszcze kilka minut Piekarnik nagrzać do 140 st na papier piekarniczy wyłożyc dwa serca lub kółka szprycą wstawić na najniższą półkę i suszyć 50 minut po 5 minutach obniżyć temp do 130 st Po upływie 50 min piekarnik wyłączyć i pozostawić do ostygnięcia. Wystudzoną beze wyjąć i delikatnie odkleić od papieru a piekarnik nagrzac jeszcze raz do 100 st włożyć beze ponownie i wyłączyć... po wystudzeniu piekarnika powinna być juz sucha..