Sposób przygotowania:
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą
W naczyniu wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, cukier, śmietanę, dodać zimne masło i wyrobić gładkie ciasto. Uformować z niego płaski placek i włożyć do lodówki na czas wyrobienia bezy.
Do białek dodać szczyptę soli, ubić na wysokich obrotach do uzyskania piany, pod koniec ubijania wsypać cukier i ubijać do momentu aż piana będzie sztywna i lekko lśniąca.
Na blaszce (ok. 25x30 cm) rozłożyć papier do pieczenia i partiami wykładać zimne ciasto.
Mrożone porzeczki obsypać cukrem pudrem i mąką ziemniaczaną, lekko wymieszać, i tak przygotowane rozłożyć na cieście.
Pianę z białek łyżką wyłożyć na owoce i rozsmarować.
Piec w temp. 180 st. C przez 40 min bez termoobiegu, a później jeszcze chwilę z termoobiegiem w 160 st. C przez 15 minut.
Do białek dodać szczyptę soli, ubić na wysokich obrotach do uzyskania piany, pod koniec ubijania wsypać cukier i ubijać do momentu aż piana będzie sztywna i lekko lśniąca.
Na blaszce (ok. 25x30 cm) rozłożyć papier do pieczenia i partiami wykładać zimne ciasto.
Mrożone porzeczki obsypać cukrem pudrem i mąką ziemniaczaną, lekko wymieszać, i tak przygotowane rozłożyć na cieście.
Pianę z białek łyżką wyłożyć na owoce i rozsmarować.
Piec w temp. 180 st. C przez 40 min bez termoobiegu, a później jeszcze chwilę z termoobiegiem w 160 st. C przez 15 minut.
skuter5
lukrowanepierniczki
Czekoladka 2
mocsłodkości