Sposób przygotowania:
Chrupiące piernikowe bezy
1. Zimne białka ubijamy na sztywno, następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy aż cukier całkowicie się rozpuści. Pod koniec ubijania wsypujemy przyprawę do piernika i ubijamy, aż dokładnie połączy się z ubitymi białkami.
2. Pianę z białek przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i na blaszki wyłożone papierem wyciskamy dowolne bezy.
3. Następnie wkładamy je do nagrzanego piekarnika, temperatura piekarnika 120 stopni i pieczemy 10 minut, po czym temperaturę zmniejszamy do 90 i suszymy około 2 godziny przy lekko uchylonych drzwiach piekarnika lub z termoobiegiem. Bezy powinny być dobrze wysuszone i lekko twarde. Pozostawiamy je w piekarniku do wystygnięcia. Zimne zdejmujemy z blaszki i podajemy.
Moje rady:
Z tej receptury wychodzi 2 blaszki bezików
Porcja dla 4 osób.
Białka muszą być dobrze schłodzone.
2. Pianę z białek przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i na blaszki wyłożone papierem wyciskamy dowolne bezy.
3. Następnie wkładamy je do nagrzanego piekarnika, temperatura piekarnika 120 stopni i pieczemy 10 minut, po czym temperaturę zmniejszamy do 90 i suszymy około 2 godziny przy lekko uchylonych drzwiach piekarnika lub z termoobiegiem. Bezy powinny być dobrze wysuszone i lekko twarde. Pozostawiamy je w piekarniku do wystygnięcia. Zimne zdejmujemy z blaszki i podajemy.
Moje rady:
Z tej receptury wychodzi 2 blaszki bezików
Porcja dla 4 osób.
Białka muszą być dobrze schłodzone.