Sposób przygotowania:
Bezglutenowe ciasteczka z czekoladą i rodzynkami
Czekoladę kroimy na niewielką kostkę i przekładamy do miski. Dodajemy do niej przebrane rodzynki.
Do wysokiej miski dajemy miękkie masło lub margarynę oraz cukier trzcinowy. Miksujemy do uzyskania puszystej masy. Partiami dodajemy przesianą mąkę kokosową. Miksujemy do połączenia składników nie dłużej.
Do powstałej masy dodajemy rodzynki i pokrojoną czekoladę. Całość dokładnie mieszamy.
Odrywamy porcje ciasta i formujemy zgrabne kuleczki, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temp. 190 st około 15-20 minut.
Czas pieczenia zależy od wielkości ciasteczek.
Do wysokiej miski dajemy miękkie masło lub margarynę oraz cukier trzcinowy. Miksujemy do uzyskania puszystej masy. Partiami dodajemy przesianą mąkę kokosową. Miksujemy do połączenia składników nie dłużej.
Do powstałej masy dodajemy rodzynki i pokrojoną czekoladę. Całość dokładnie mieszamy.
Odrywamy porcje ciasta i formujemy zgrabne kuleczki, które układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w temp. 190 st około 15-20 minut.
Czas pieczenia zależy od wielkości ciasteczek.
mocsłodkości
misia5
Dziękuję :) Cieszę się, że ciasteczka przypadły Ci do gustu :)
robaczek
misia5
Bardzo się cieszę, że ciasteczka Wam smakują. U mnie z tymi ciasteczkami jest tak samo :) Znikają nie wiadomo kiedy :)
lukrowanepierniczki
misia5
Dziękuję :) Cieszę się, że Ci się podobają :)
lukrowanepierniczki