alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Ciasteczka kukurydziane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne bezglutenowe kruche ciasteczka. Trochę z nimi pracy przy wykrawaniu, bo ciasto się kruszy, ale ich smak to wynagradza.

Ciasteczka kukurydziane Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ciasteczka kukurydziane

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka kukurydziane
Wszystkie składniki (oprócz mleka) przełożyć na stolnicę. Wyrabiać gładkie plastyczne ciasto dolewając mleko kokosowe. Następnie wałkować na grubość ok 0,5 cm i wycinać ulubione kształty ciasteczek. Ściągając je ze stolnicy podważałam lekko nożem. Ciasteczka układamy na blaszce wysmarowanej masłem i posypujemy cukrem perlistym. Pieczemy ok 30 min w temp 180 st.
Ciasteczka kukurydziane
wszystkie składniki przełożyć na stolnicę
Ciasteczka kukurydziane
szybkimi ruchami wyrobić gładkie, elastyczne ciasto
Ciasteczka kukurydziane
następnie wykrawać ciastka i posypać cukrem perlistym