Sposób przygotowania:
Pudding kokosowy z chia, liczi i nutą pomarańczyPrzygotowanie puddingu:
Mleko kokosowe zagotować z dodatkiem ksylitolu i wiórek kokosowych. Całość lekko ostudzić, a następnie wymieszać z sokiem pomarańczowym i chia.
Wszystko razem co jakiś czas przemieszać - aż masa całkowicie będzie wystudzona. Zawartość garnuszka przełożyć do miseczek/szklaneczek. Pudding ładnie prezentuje się w przezroczystych naczyniach.
Chłodzenie:
Pudding należy wstawić do lodówki - minimum na 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc.
Liczi:
Owoce liczi należy obrać i pokroić w kostkę. Kawałami liczi udekorować schłodzony pudding,
SylaUla
Netka
Netka
Oczywiście miałam na myśli deser a nie seder, czasami klawiatura płata figle ;)
Di bloguje
Netka napisał(a):
Konczi
Di bloguje
Konczi napisał(a):
gusia1000
Czekoladka 2