Sposób przygotowania:
Bezglutenowe ciasteczka z kleiku ryżowego
Miękkie masło lub margarynę kroimy na mniejsze kawałki i dajemy do miski. Dodajemy cukier i ucieramy na puszysto.
Do utartych składników dodajemy po jednym jajku ( każde następne gdy poprzednie połączy się z masą).
Gdy składniki się połączą dodajemy kleik ryżowy oraz wiórki kokosowe. Całość dokładnie mieszamy.
Z powstałej masy odrywamy kawałki ciasta i formujemy zgrabne kuleczki. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Na środek dajemy sporą rodzynkę. Gotowe ciasteczka pieczemy z termoobiegiem w 160 st ( bez 180 st) do zrumienienia się.
Z tej porcji wyszło mi 48 ciasteczek.
Do utartych składników dodajemy po jednym jajku ( każde następne gdy poprzednie połączy się z masą).
Gdy składniki się połączą dodajemy kleik ryżowy oraz wiórki kokosowe. Całość dokładnie mieszamy.
Z powstałej masy odrywamy kawałki ciasta i formujemy zgrabne kuleczki. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Na środek dajemy sporą rodzynkę. Gotowe ciasteczka pieczemy z termoobiegiem w 160 st ( bez 180 st) do zrumienienia się.
Z tej porcji wyszło mi 48 ciasteczek.
edytaha
Netka
dorota w
misia5
Moje dziewczynki je uwielbiają. Postanowiły, że kolejne będą udekorowane lentilkami, żeby było bardzo kolorowo :)
misia5
Polecam, bo są szybkie w przygotowaniu i smakują chyba każdemu :)
misia5
Dziękuję :) Bardzo mi miło :)
biedroneczki
misia5
Też uwielbiam te ciasteczka. W zasadzie to lubię je wszystkie jak leci :) Te są proste i szybkie w przygotowaniu i znikają w mgnieniu oka :)
robaczek
misia5
My też je uwielbiamy :)