Sposób przygotowania:
Bezglutenowe ciasteczka z płatków jaglanych
Płatki migdałów mielimy na drobno, przekładamy do miski. Dodajemy masło, płatki jaglane, jajko, erytrol, mąkę kokosową, proszek do pieczenia. Zagniatamy i wyrabiamy gładkie ciasto.
Z ciasta robimy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego i rozpłaszczamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Upieczone ciasteczka studzimy i zimne przekładamy na talerz.
Z ciasta robimy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego i rozpłaszczamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut. Upieczone ciasteczka studzimy i zimne przekładamy na talerz.