Sposób przygotowania:
Poduszeczki z jabłkami
Jabłka umyć, obrać, przekroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki.
Cukier, cukier waniliowy i cynamon razem wymieszać.
Ciasto rozwinąć, pokroić na kwadraty 8 x 8 cm, na każdym kwadracie ułożyć pare plasterków jabłka i posypać mieszanką cynamonową. Rogi ciasta zawinąć do środka, lekko docisnąć.
tak przygotowane ciastka wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180stC na 20 minut.
Po wyjęciu jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem.
Cukier, cukier waniliowy i cynamon razem wymieszać.
Ciasto rozwinąć, pokroić na kwadraty 8 x 8 cm, na każdym kwadracie ułożyć pare plasterków jabłka i posypać mieszanką cynamonową. Rogi ciasta zawinąć do środka, lekko docisnąć.
tak przygotowane ciastka wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180stC na 20 minut.
Po wyjęciu jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem.