WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Bezglutenowe ciasteczka orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kruche, maślane ciasteczka, u mnie w kształcie zajączków. Z mąk bezglutenowych, z dodatkiem mielonych orzechów.

Bezglutenowe ciasteczka orzechowe

Składniki:

Bezglutenowe ciasteczka orzechowe

 

Sposób przygotowania:

Bezglutenowe ciasteczka orzechowe

Składniki

Bezglutenowe ciasteczka orzechowe
Wszystkie składniki dokładnie wyrabiamy.

Wszystkie sypkie składniki wsypujemy do miski, dodajemy jajko, zimne masło i szybko, dokładnie wyrabiamy.

Chłodzenie

Bezglutenowe ciasteczka orzechowe
Ciasto dokładnie schładzamy w lodówce.

Ciasto zawijamy w folię i umieszczamy w lodówce na ok 1 godzinę, aby dokładnie się schłodziło.

Wykrawanie

Bezglutenowe ciasteczka orzechowe
Ciasto do wałkowania można podsypać mąką.

Ciasto dzielimy na kawałki, rozwałkowujemy dość cienko i wykrawamy dowolne kształty.

Pieczenie

Bezglutenowe ciasteczka orzechowe
Ciasteczka pieczemy kilka minut, aż ładnie się zarumienią.

Gotowe ciasteczka układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 8- 10 minut, do zarumienienia. Studzimy.