Sposób przygotowania:
Pierniczki bezglutenowe z miętową nutą
Rozpuścić masło, dolać miód i syrop miętowy. Wbić jajka i całość krótko zmiksować do wyrównania konsystencji. Połączyć krokant z przyprawami korzennymi, proszkiem do pieczenia, sodą i kartonem. Wszystkie suche składniki (przyprawy i mąki) dodać do mokrych i wymieszać, po czym masę przełożyć do zamykanego pojemnika - odstawić w chłodne miejsce (lodówka lub balkon) na 12-24 godziny.
Masę pozostawić w temperaturze pokojowej do czasu, aż zmięknie.
Małą gałkownicą pochować niewielkie kulki i układać w niewielkiej odległości na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut w temp. 170℃ z termoobiegiem.
Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Masę pozostawić w temperaturze pokojowej do czasu, aż zmięknie.
Małą gałkownicą pochować niewielkie kulki i układać w niewielkiej odległości na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 15 minut w temp. 170℃ z termoobiegiem.
Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.