SUPERPRZEPIS

Bezglutenowe kuleczki kokosowe

  • Reniz
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3
Bezglutenowe kuleczki kokosowe Więcej zdjęć (5)

Kuleczki kokosowe są piękną dekoracją świątecznego stołu i pysznym poczęstunkiem. Bardzo łatwe i szybkie do przygotowania.

Składniki:

Bezglutenowe kuleczki kokosowe

 

Sposób przygotowania:

Bezglutenowe kuleczki kokosowe
Migdały sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Mleko kokosowe zagotować, wsypać 15 dag wiórków, wymieszać, przykryć i ostudzić. Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej.

Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę, dodają stopniowo płynną czekoladę. Pod koniec do masy dodać wiórki kokosowe, doprawić do smaku sokiem z cytryny lub alkoholem, wymieszać.

Z masy formować małe kuleczki wciskając w środek po 1 migdale.

Obtoczyć w wiórkach kokosowych, schłodzić.
Bezglutenowe kuleczki kokosowe
Do masła dodać cukier puder i dokładnie utrzeć.
Bezglutenowe kuleczki kokosowe
Połączyć z płynną czekoladą i wiórkami kokosowymi.
Bezglutenowe kuleczki kokosowe
Na łyżeczkę masy włożyć migdała i uformować kulkę.
Bezglutenowe kuleczki kokosowe
Kuleczki obtoczyć w wiórkach, odłożyć w chłodne miejsce.