Sposób przygotowania:
Bezglutenowy chleb ryżowo-ziemniaczany
W misce wymieszać wszystkie sypkie składniki, dodać jajko i mieszając stopniowo dolewać wodę, do uzyskania ciasta o konsystencji gęstej śmietany. Na koniec dodać olej i wymieszać ponownie.
Ciasto przełożyć do keksówki wyściełanej papierem do pieczenia, przykryć ściereczkę i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. U mnie zajęło to około 30 minut.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni, na jego dnie postawić formę z gorącą wodą. Do nagrzanego piekarnika ostrożnie wstawić foremkę z ciastem. Piec 30 minut.
Po tym czasie wyjąć z formy razem z papierem, postawić w piekarniku bezpośrednio na kratce i dopiekać jeszcze około 10-15 minut. Wystudzić na kratce kuchennej.
Ciasto przełożyć do keksówki wyściełanej papierem do pieczenia, przykryć ściereczkę i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. U mnie zajęło to około 30 minut.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 stopni, na jego dnie postawić formę z gorącą wodą. Do nagrzanego piekarnika ostrożnie wstawić foremkę z ciastem. Piec 30 minut.
Po tym czasie wyjąć z formy razem z papierem, postawić w piekarniku bezpośrednio na kratce i dopiekać jeszcze około 10-15 minut. Wystudzić na kratce kuchennej.