Sposób przygotowania:
beziki Pawłowej z truskawkami
Piekarnik rozgrzać na 150 C. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem. W dużej misce ubić białka na sztywno. Dodać ocet malinowy i mąkę kukurydzianą. Wymieszać, następnie stopniowo (ciągle miksując) dodawać po jednej łyżce cukru aż masa zgęstnieje i zrobi się gładka. Gotową masę przełożyć na blachę formując 4 koła. Piec w piekarniku ok. 45 min. Bezy powinny z wierzchu lekko się zarumienić. Gdy będą gotowe, wyjąć i ostudzić. Do garnuszka wsypać 2 łyżeczki galaretki i wlać sok pomarańczowy. Podgrzać i mieszać, aż galaretka się rozpuści. Odstawić na 10 min (nie dłużej, bo mocno zgęstnieje). Przełożyć beziki na talerze za pomocą szpatułki. Na każdą z nich nałożyć jogurt naturalny, posypać truskawkami i polać glazurą. Smacznego!