Beziki waniliowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Z masy na te ciasteczka bezowe można formować różne kształty rękawem cukierniczym , a nie tylko nakładać masę na blachę łyżeczką.

Beziki waniliowe

Składniki:

Beziki waniliowe

 

  • 4 białka
  • szklanka cukru pudru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 2 łyżki mąki ziemniacznej

Sposób przygotowania:

Beziki waniliowe
Białka ubiłam na sztywno.Cukier puder wymieszałam z mąką ziemniaczaną i cukrem waniliowym. Stopniowo dodawałam cukier z mąką do białek, które cały czas ubijałam. Gdy powstał gęsty lukier nakładałam go łyżeczką na blachę. Suszyłam 15 minut w temperaturze 150 stopni. Po upieczeniu studziłam w piekarniku przez kolejne 15 - 20 minut.