Sposób przygotowania:
Sernikowe babeczki z czekoladowym makaronem
Najpierw w lekko osolonej wodzie gotujemy makaron. Makaron po ugotowaniu powinien powinien być dość miękki. Odcedzamy go i studzimy.
Ser mielimy, mieszamy z cukrem, żółtkiem, skórką z limonki i mąką. Krótko mieszamy do dokładnego połączenia się składników.
Potem ubijamy białko i porcjami dodajemy do sera. Kokilki smarujemy margaryną, na spód kładziemy herbatniki, i do połowy wypełniamy masą serową, lekko wyrównujemy i wykładamy warstwę makaronu czekoladowego.
Na makaron kładziemy resztę masy serowej, wyrównujemy powierzchnię. Babeczki pieczemy ok. 20 minut w 160-180 C.
Ser mielimy, mieszamy z cukrem, żółtkiem, skórką z limonki i mąką. Krótko mieszamy do dokładnego połączenia się składników.
Potem ubijamy białko i porcjami dodajemy do sera. Kokilki smarujemy margaryną, na spód kładziemy herbatniki, i do połowy wypełniamy masą serową, lekko wyrównujemy i wykładamy warstwę makaronu czekoladowego.
Na makaron kładziemy resztę masy serowej, wyrównujemy powierzchnię. Babeczki pieczemy ok. 20 minut w 160-180 C.