Sposób przygotowania:
Sernikowe babeczki z czekoladowym makaronem
Najpierw w lekko osolonej wodzie gotujemy makaron. Makaron po ugotowaniu powinien powinien być dość miękki. Odcedzamy go i studzimy.
Ser mielimy, mieszamy z cukrem, żółtkiem, skórką z limonki i mąką. Krótko mieszamy do dokładnego połączenia się składników.
Potem ubijamy białko i porcjami dodajemy do sera. Kokilki smarujemy margaryną, na spód kładziemy herbatniki, i do połowy wypełniamy masą serową, lekko wyrównujemy i wykładamy warstwę makaronu czekoladowego.
Na makaron kładziemy resztę masy serowej, wyrównujemy powierzchnię. Babeczki pieczemy ok. 20 minut w 160-180 C.
Ser mielimy, mieszamy z cukrem, żółtkiem, skórką z limonki i mąką. Krótko mieszamy do dokładnego połączenia się składników.
Potem ubijamy białko i porcjami dodajemy do sera. Kokilki smarujemy margaryną, na spód kładziemy herbatniki, i do połowy wypełniamy masą serową, lekko wyrównujemy i wykładamy warstwę makaronu czekoladowego.
Na makaron kładziemy resztę masy serowej, wyrównujemy powierzchnię. Babeczki pieczemy ok. 20 minut w 160-180 C.
![Sernikowe babeczki z czekoladowym makaronem Sernikowe babeczki z czekoladowym makaronem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/sernikowe-babeczki-z-czekoladowym-makaronem-455532.jpg)