Sposób przygotowania:
Serowe pastylki miętowe
1.Do większego kubka dodaję mięte i zalewam ją wodą. Przykrywam spodeczkiem i odstawiam na bok blatu na 10 minut by się zaparzyła
2.Po upływie czasu odcedzam mięte- płyn zostawiam
3. Do sera dodaję cukier oraz mięte i mieszam do połączenia składników
4.Do szklanki wsypuję żelatynę i zalewam ją wodą - tyle by ją zakryć. I odstawiam na kilka minut by napęczniała. Gdy to nastąpi szklankę z żelatyną wkładam do pojemnika z gorącą wodą i mieszam żelatynę by ta się rozpuściła
5.Rozpuszczoną żelatynę dodaje do serka i mieszam do połączenia się składników,.Blaszkę od piekarnika wykładam folią spożywczą i wylewam na nią masę serową i wyrównuje za pomocą łyżki stołowej .Odstawiam w chłodne miejsce na kilka godzin aż masa stężeje.
6.Czekolady rozpuszczam w garnuszku. Z masy serowej za pomocą kieliszka wycinam kółka i za pomocą widelca wyciągam pojedynczo kółka serowe, smaruje je z każdej strony czekoladą i układam na rozłożonej folii aluminiowej.
Pastylki wstawiam do lodówki do stężenia.
2.Po upływie czasu odcedzam mięte- płyn zostawiam
3. Do sera dodaję cukier oraz mięte i mieszam do połączenia składników
4.Do szklanki wsypuję żelatynę i zalewam ją wodą - tyle by ją zakryć. I odstawiam na kilka minut by napęczniała. Gdy to nastąpi szklankę z żelatyną wkładam do pojemnika z gorącą wodą i mieszam żelatynę by ta się rozpuściła
5.Rozpuszczoną żelatynę dodaje do serka i mieszam do połączenia się składników,.Blaszkę od piekarnika wykładam folią spożywczą i wylewam na nią masę serową i wyrównuje za pomocą łyżki stołowej .Odstawiam w chłodne miejsce na kilka godzin aż masa stężeje.
6.Czekolady rozpuszczam w garnuszku. Z masy serowej za pomocą kieliszka wycinam kółka i za pomocą widelca wyciągam pojedynczo kółka serowe, smaruje je z każdej strony czekoladą i układam na rozłożonej folii aluminiowej.
Pastylki wstawiam do lodówki do stężenia.