Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Bezy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Masz ochotę na coś słodkiego? - wypróbuj ten przepis

Bezy

Składniki:

Bezy

 

  • 2 szkl cukier,
  • 4 szt białka,
  • 2 łyżki cukier puder,
  • tłuszcz do formy

 

Sposób przygotowania:

Bezy
Białka z cukrem ubić na parze na sztywną pianę. Następnie zdjąć z garnka z wrzącą wodą i ubijać do ostudzenia. Dodać cukier puder i dokładnie wymieszać. Pianę przełożyć do worka cukierniczego, i wyciskać okrągłe ciasteczka na blaszkę posmarowaną tłuszczem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 140 stopni około 30 minut.

Tagi:

bezy