agnieszka2912

agnieszka2912

Kucharz
[Przepisów: 4]

bezy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

ja osobiście lubię całkiem wysuszone bezy ale jeśli ktoś woli klejące w środku to może nie nagrzewać piekarnika do 150 stopni tylko do 100

bezy

Składniki:

bezy

 

  • 5 białek
  • 0,5 kg cukru pudru
  • olejek zapachowy: malinowy, cytrynowy, rumowy lub inny

Sposób przygotowania:

bezy

1. ubijamy na sztywno pianę z białek, 2. dodajemy stopniowo cukier puder(nadal ubijając) 3. dodajemy olejek zapachowy, 4. kładziemy małą łyżeczką bezy na brytfannę, 5. nagrzewamy piekarnik do 150 stopni 6. wkładamy bezy do nagrzanego piekarnika 7. zmniejszamy temperaturę do 100 stopni 8. pieczemy ok. 15 minut 9. wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim bezy na jeszcze ok. 20-30 minut:)


Tagi:

bezy