Sposób przygotowania:
Zielone pancakes dla dzieciaków
🔘 Ciasto awokadowe: do pojemnika z blendera wrzucić obrane i pokrojone na kawałki awokado, połamane na kawałki banany, wbić jajka, wsypać makę migdałową (żeby zagęścić ciasto) i ewentualnie słodzik (słodzik będzie zbędny, jeśli banany są dojrzałe). Później wszystko zblendować na gładką masę.
🔘 Następnie na rozgrzaną i popsikaną oliwą patelnię nałożyć przygotowane ciasto awokadowe i uformować średniej wielkości placuszki, wtenczas będzie łatwiej je przełożyć na drugą stronę i wyjąć z patelni. Pancakes smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor (upieczone można polać odrobiną płynnego miodu lub popruszyć cukrem pudrem).
🔘 Następnie na rozgrzaną i popsikaną oliwą patelnię nałożyć przygotowane ciasto awokadowe i uformować średniej wielkości placuszki, wtenczas będzie łatwiej je przełożyć na drugą stronę i wyjąć z patelni. Pancakes smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor (upieczone można polać odrobiną płynnego miodu lub popruszyć cukrem pudrem).