polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Bezy czekoladowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Coś dla wielbicieli bez i czekolady, czyli dla wielkich łakomczuchów

Bezy czekoladowe

Składniki:

Bezy czekoladowe

 

  • 4 białka
  • 1 tabliczka czekolady mlecznej
  • 20 dag cukru pudru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

 

 

Sposób przygotowania:

Bezy czekoladowe
Białka ubić na sztywną pianę. Czekoladę zetrzeć na tarce, dodać do piany, delikatnie wymieszać, następnie dodać cukier puder i cukier waniliowy. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, łyżką formować bezy. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 160 C na 20 minut.

Tagi:

czekolada bezy