lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Bezy miniaturki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 36
         
ocena: 5/5 głosów: 7

No to bezy upieczone. Idealnie pasują do dekoracji tortu, lub po prostu do zjedzenia. Białe i delikatne.

Bezy miniaturki Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Bezy miniaturki

Składniki na bezy miniaturki :

  • 4 białka

 

  • pół szklanki cukru

 

  • ocet winny 2 łyżeczki

 

 

Sposób przygotowania:

Bezy miniaturki

Wykonanie bezy miniaturki :

Ubijamy białko ze szczyptą soli koło 4 minut. Wsypujemy cukier nadal ubijając ( mamy już ubitą bezę na sztywno )
Dodajemy ocet winny ( dwie łyżeczki będzie akurat). Na końcu dodajemy mąkę ziemniaczana nadal ubijamy.

Przekładamy masę do rękawa cukierniczego.

Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wyciskamy małe bezy. Jak widać wyszła mi cała blaszka.

Teraz wkładamy do piekarnika i nastawiamy na 130 stopni i tak przez 2 godziny suszymy.
( Gdyby ciemniały to zmniejszyć temp do 100-90 stopni) .

Ja miałam przez dwie godziny 130 wyszły bielutkie i pyszne .

Bezy miniaturki
Ubijamy białko ze szczyptą soli koło 4 minut.
Bezy miniaturki
Wsypujemy cukier nadal ubijając ( mamy już ubitą bezę na sztywno ) .
Bezy miniaturki
Na końcu dodajemy mąkę ziemniaczana nadal ubijamy .
Bezy miniaturki
Przekładamy masę do rękawa cukierniczego.
Bezy miniaturki
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wyciskamy małe bezy .
Bezy miniaturki
Jak widać wyszła mi cała blaszka . Teraz wkładamy do piekarnika i nastawiamy na 130 stopni

Tagi:

bezy