Sposób przygotowania:
Szyneczka w sosie jabłkowo musztadowym z dodatkamiWykonanie:
Szynkę myjemy i osuszamy wycinamy błonki. Kroimy w centymetrowe paski lecz nie do końca przecinamy.Sosem smarujemy każde nacięcie dokładnie aby pokryć całe mięsko. Pieczarki kroimy w plastry i wkładamy po miedzy mięsko paprykę kroimy w paseczki i wkładamy po miedzy mięsko na końcu ser. Ściskamy mięsko i smarujemy pozostałym sosem który jeszcze minimalnie zostanie.
Zawijamy w folie spożywczą i do pieca. Pieczemy 1/1/2 godziny w 200 stopniach. Pod koniec odkrywamy mięsko z folii i pozwalamy mu się dopiec.
Mięso puszcza wodę i w połączeniu z sosem jabłkowo musztardowym jest przepyszne.
Podajemy z ziemniaczkami i mizerią.
Ps: Mięsko po upieczeniu można pokroić w porcję, gdzie bardzo fajnie wygląda na talerzu i polać oczywiście wytworzonym sosem.