Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Czekoladowe bezy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Słodycz bez została przełamana gorzkim kakao i kwaśnym sokiem z cytryny.Idealne do pochrupania lub do kawy.

Czekoladowe bezy

Składniki:

Czekoladowe bezy

 

  • 4 białka
  • 1 szklanka cukru
  • 2 płaskie łyżki kakao
  • kilka kropli soku z cytryny
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Czekoladowe bezy
1.Do miski przekładamy zimne białka,dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. 2.Następnie do białek wsypujemy stopniowo cukier i ubijamy do dokładnego rozpuszczenia się cukru. 3.Do ubitych z białek z cukrem dodajemy kakao i sok z cytryny i bardzo dokładnie ubijamy. 4.Następnie szprycą lub łyżeczką formujemy niewielkie beziki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 5.Przygotowane bezy pieczemy 20 minut,a następnie suszymy przez około 40 minut w lekko otwartym piekarniku,w temperaturze około 140-150 stopni.

Tagi:

bezy