alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Bezy z wiórkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bezy z wiórkami, bezy z wiórkami, bezy z wiórkami

Bezy z wiórkami

Składniki:

Bezy z wiórkami

 

  • 3 białka
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 5 dag wiórek kokosowych
  • 14 dag cukru

Sposób przygotowania:

Bezy z wiórkami
Z białek ubić pianę. Wsypać cukier. Ubić. Wsypać wiórki na suchą patelnię. przyrumienić, ostudzić, wymieszać z resztą cukru i mąką. Delikatnie i dokładnie wymieszać z pianą z białek. Blaszkę natłuścić, oprószyć mąką, pianę kłaść łyżką. Piec w temp. 140 st. C przez 25 minut.

Tagi:

bezy