kwiatkibratki

kwiatkibratki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 922]

Bezy z wiórkami czekolady

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bezy z wiórkami czekolady, bezy z wiórkami czekolady

Bezy z wiórkami czekolady

Składniki:

Bezy z wiórkami czekolady

 

  • 4 białka
  • pół tabliczki gorzkiej startej czekolady
  • 10 dag płatków migdałowych uprażonych na suchej patelni
  • 15 dag cukru
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Bezy z wiórkami czekolady
Z białek ubić sztywną pianę. Nie przerywając ubijania, wsypywać cukier. Ubijać aż cukier się rozpuści. Wymieszać z resztą składników. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ukształtować bezy (ułożyć ok. 2,5 cm od siebie) i piec w temp. 145 st. C przez 45 minut.

Tagi:

czekolada bezy