Bezy ze śmietanką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

słodziutkie beziki praktycznie do każdego ciasta

Bezy ze śmietanką

Składniki:

Bezy ze śmietanką

 

  • Składniki:
  • 6-7 białek
  • 2 szklanki cukru pudru
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • Krem :
  • 2 szklanki śmietanki kremowej
  • 1/2 szklanki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Bezy ze śmietanką
Przygotowanie:
Białka ubić na sztywną pianę,dodając stopniowo cukier,cukier waniliowy lub kilka kropel olejku waniliowego.Blachę wyłożyć folią aluminiową,lekko posmarować margaryną lub masłem roślinnym i łyżką kłaść pianę,nadając jej kształt kuleczek.
Piec ( a raczej wysuszyć) w letnim piekarniku ( 100-120 s.c) przez 35-40 minut.Śmietankę ubić z cukrem na gęsty krem i sklejać po dwie bezy.Podając,polać bezy bitą śmietaną.Pycha

Tagi:

bezy