Sposób przygotowania:
Bezy ze śmietanką
Przygotowanie:
Białka ubić na sztywną pianę,dodając stopniowo cukier,cukier waniliowy lub kilka kropel olejku waniliowego.Blachę wyłożyć folią aluminiową,lekko posmarować margaryną lub masłem roślinnym i łyżką kłaść pianę,nadając jej kształt kuleczek.
Piec ( a raczej wysuszyć) w letnim piekarniku ( 100-120 s.c) przez 35-40 minut.Śmietankę ubić z cukrem na gęsty krem i sklejać po dwie bezy.Podając,polać bezy bitą śmietaną.Pycha
Białka ubić na sztywną pianę,dodając stopniowo cukier,cukier waniliowy lub kilka kropel olejku waniliowego.Blachę wyłożyć folią aluminiową,lekko posmarować margaryną lub masłem roślinnym i łyżką kłaść pianę,nadając jej kształt kuleczek.
Piec ( a raczej wysuszyć) w letnim piekarniku ( 100-120 s.c) przez 35-40 minut.Śmietankę ubić z cukrem na gęsty krem i sklejać po dwie bezy.Podając,polać bezy bitą śmietaną.Pycha