gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Biała fasola z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo dobre włoskie danie, smakowało całej rodzinie, zapewne już niedługo zrobimy ją po raz kolejny.

Biała fasola z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biała fasola z warzywami

 

  • 1 szklanka fasoli Jaś
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 1/3 opakowania dyni mrożonej
  • pół puszki pomidorów z puszki
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 3,5 szklanki wody
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz, kucharek

Sposób przygotowania:

Biała fasola z warzywami
Namoczyć fasolę białą, najlepiej przez całą noc. Po tym czasie wsypać ją do garnka i przykryć wodą. Gotować, odsączyć po ugotowaniu się wody. Ponownie zalać wodą (3 szklanki) i doprowadzić do wrzenia. Dodać pokrojoną cebulę (cienkie plasterki), marchewkę (plasterki) i pomidory z puszki. Dodać koncentrat pomidorowy i dynię z opakowania. Przyprawić. Gotować w garnku, aż fasola będzie miękka, pod koniec dodać natkę pietruszki. Smacznego.
Biała fasola z warzywami
Na sam poczatek namoczyć fasolę przez noc w wodzie
Biała fasola z warzywami
Cebulę a także marchewkę pokroić w plastry
Biała fasola z warzywami
Po kolei dodawać kolejne składniki do fasoli
Biała fasola z warzywami
Nadal dodawać kolejne składniki i gotować.

Tagi:

dynia