Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Biała kapusta z koperkiem i skwarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kapusta jest prosta do przygotowania, lecz trzeba uważa żeby jej nie przegotować.

Biała kapusta z koperkiem i skwarkami

Składniki:

Biała kapusta z koperkiem i skwarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Biała kapusta z koperkiem i skwarkami
Poszatkowaną kapustę włożyć do garnka, obgotować przez 2-3 minuty w osolonej wodzie, odcedzić. Następnie wlać pół szklanki wody, dodać ocet i utartą na tarce o dużych oczkach marchew, gotować na półmiękko. Na patelni roztopić tłuszcz, dodać mąkę, wymieszać i delikatnie zrumienić. Zasmażkę połączyć z kapustą, zagotować. Dodać posiekany koperek, pokrojony i usmażony boczek, wymieszać.

Tagi:

kapusta