kasperki2

kasperki2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 255]

Biała kiełbasa gotowano-smażona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Troszkę inaczej przyrządzona biała kiełbasa

Biała kiełbasa gotowano-smażona Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Biała kiełbasa gotowano-smażona

 

  • 4 białe kiełbasy - surowe
  • 1 łyżka smalcu ( bez dodatków)
  • 2-3 łyżki oleju
  • 4 cebule

Sposób przygotowania:

Biała kiełbasa gotowano-smażona
Kiełbasę włóż do garnka do gotowania i zalej je taką ilością wody aby były tylko lekko nią nakryte. Dodaj olej, smalec. Gotuj do czasu aż prawie cała woda wyparuje z garnka, pozostanie ok 1/3 zawiesiny. W tym czasie rozgrzej patelnię, wrzuć trochę smalcu i dodaj kiełbasę - podlej ją zawiesiną z gotowania - na sam koniec. Obsmaż z każdej strony. Cebulę pokrój drobno, podsmaż na patelni. Przełóż cebulę do miski, dodaj kiełbasę i podaj do zjedzenia.
Smacznego
Biała kiełbasa gotowano-smażona
Etap 1 - kiełbaski uczą się pływać z oliwą i smalcem
Biała kiełbasa gotowano-smażona
Etap 2 - po nauce pływania czas na lekcję wylegiwania się na patelni
Biała kiełbasa gotowano-smażona
Etap 3 - pokrój cebulę tak jak lubisz i przysmaż na patelni