Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Pychotka schabowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kiedy z nudzą się tradycyjne schabowe polecam tę wersję. Schab jest soczysty a dodaj=tki nadają pysznego smaku.

Pychotka schabowa Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pychotka schabowa

 

 

  • 6 kotletów schabowych
  • po tyle samo:
  • plasterków serka topionego
  • gałązek natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Pychotka schabowa
Schab rozbijam cienko, ale uważam, żeby nie przerwać mięsa. Posypuję przyprawami i odkładam na 15-30 minut.

W międzyczasie przygotowuję pieczarki. Oczyszczone trę na dużych oczkach tarki. Cebulkę kroję w drobną kostkę i przysmażam na oleju. Dodaję pieczarki i smażę do odparowania soku. Solę i pieprzę. 

Na jeden koniec kotleta kładę pieczarki, spory plasterek topionego serka i gałązkę zielonej pietruszki. Przykrywam drugą częścią kotleta.

Złożone poduszeczki panieruję w jajku i bułce i smażę na dosyć głębokim oleju z dodatkiem masła.
Pychotka schabowa
Puchatki schabowe. Pyszne kotlety.
Pychotka schabowa
Puchatki schabowe pyszne kotlety.