Sposób przygotowania:
Pychotka schabowa
Schab rozbijam cienko, ale uważam, żeby nie przerwać mięsa. Posypuję przyprawami i odkładam na 15-30 minut.
W międzyczasie przygotowuję pieczarki. Oczyszczone trę na dużych oczkach tarki. Cebulkę kroję w drobną kostkę i przysmażam na oleju. Dodaję pieczarki i smażę do odparowania soku. Solę i pieprzę.
Na jeden koniec kotleta kładę pieczarki, spory plasterek topionego serka i gałązkę zielonej pietruszki. Przykrywam drugą częścią kotleta.
Złożone poduszeczki panieruję w jajku i bułce i smażę na dosyć głębokim oleju z dodatkiem masła.
W międzyczasie przygotowuję pieczarki. Oczyszczone trę na dużych oczkach tarki. Cebulkę kroję w drobną kostkę i przysmażam na oleju. Dodaję pieczarki i smażę do odparowania soku. Solę i pieprzę.
Na jeden koniec kotleta kładę pieczarki, spory plasterek topionego serka i gałązkę zielonej pietruszki. Przykrywam drugą częścią kotleta.
Złożone poduszeczki panieruję w jajku i bułce i smażę na dosyć głębokim oleju z dodatkiem masła.
![Pychotka schabowa Pychotka schabowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pychotka-schabowa-565571.jpg)
![Pychotka schabowa Pychotka schabowa](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/pychotka-schabowa-565572.jpg)
Henia