Sposób przygotowania:
Pychotka schabowa
Schab rozbijam cienko, ale uważam, żeby nie przerwać mięsa. Posypuję przyprawami i odkładam na 15-30 minut.
W międzyczasie przygotowuję pieczarki. Oczyszczone trę na dużych oczkach tarki. Cebulkę kroję w drobną kostkę i przysmażam na oleju. Dodaję pieczarki i smażę do odparowania soku. Solę i pieprzę.
Na jeden koniec kotleta kładę pieczarki, spory plasterek topionego serka i gałązkę zielonej pietruszki. Przykrywam drugą częścią kotleta.
Złożone poduszeczki panieruję w jajku i bułce i smażę na dosyć głębokim oleju z dodatkiem masła.
W międzyczasie przygotowuję pieczarki. Oczyszczone trę na dużych oczkach tarki. Cebulkę kroję w drobną kostkę i przysmażam na oleju. Dodaję pieczarki i smażę do odparowania soku. Solę i pieprzę.
Na jeden koniec kotleta kładę pieczarki, spory plasterek topionego serka i gałązkę zielonej pietruszki. Przykrywam drugą częścią kotleta.
Złożone poduszeczki panieruję w jajku i bułce i smażę na dosyć głębokim oleju z dodatkiem masła.
Henia