Sposób przygotowania:
Mortadela z serem - kotlety
Mortadelę obieramy ze skóry, kroimy w grubsze plastry.
Na jednym plastrze układamy plasterki sera, na ser nakładamy drugi plaster mortadeli.
Tak przygotowane kotlety wkładamy do rozbełtanego jajka z odrobiną soli, pieprzu i mleka, następnie panierujemy w bułce tartej z dodatkiem mąki .
Smażymy na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor.
Podajemy z ziemniakami i ulubionymi dodatkami.
Na jednym plastrze układamy plasterki sera, na ser nakładamy drugi plaster mortadeli.
Tak przygotowane kotlety wkładamy do rozbełtanego jajka z odrobiną soli, pieprzu i mleka, następnie panierujemy w bułce tartej z dodatkiem mąki .
Smażymy na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor.
Podajemy z ziemniakami i ulubionymi dodatkami.
zbysiowa
BozenaMatuszczyk
Są bardzo dobre.
Dziękuję.