BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1448]

Mortadela z serem - kotlety

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Moje dzisiejsze kotlety z mortadeli wzbogaciłam o żółty ser, takie kotlety robiła moja mama. Chciałam powrócić do smaków z dzieciństwa i postanowiłam takie kotlety przygotować na obiad dla mojej rodzinki.

Mortadela z serem - kotlety Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Mortadela z serem - kotlety

 

Sposób przygotowania:

Mortadela z serem - kotlety
Mortadelę obieramy ze skóry, kroimy w grubsze plastry.

Na jednym plastrze układamy plasterki sera, na ser nakładamy drugi plaster mortadeli.

Tak przygotowane kotlety wkładamy do rozbełtanego jajka z odrobiną soli, pieprzu i mleka, następnie panierujemy w bułce tartej z dodatkiem mąki .

Smażymy na rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor.

Podajemy z ziemniakami i ulubionymi dodatkami.
Mortadela z serem - kotlety
Mortadelę kroimy w grubsze plastry ,tak aby były pary
Mortadela z serem - kotlety
Na jednym plastrze układamy plastry sera, na ser kładziemy drugi plaster
Mortadela z serem - kotlety
Tak przygotowane plastry wkładamy do rozbełtanego jajka z odrobiną soli
Mortadela z serem - kotlety
Następnie panierujemy w bułce tartej z dodatkiem mąki pszennej
Mortadela z serem - kotlety
Smażymy z obydwu stron na złoty kolor
Mortadela z serem - kotlety
Podajemy z ziemniakami i ulubionymi dodatkami