Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Sernik z białą czekoladą i żurawiną

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 4/5 głosów: 22

Wilgotny sernik z dodatkiem białej czekolady i suszonej żurawiny pieczony w niskiej temperaturze dzięki czemu zachowuje kremową konsystencje.

Sernik z białą czekoladą i żurawiną

Składniki:

Sernik z białą czekoladą i żurawiną

 

Sposób przygotowania:

Sernik z białą czekoladą i żurawiną
Czekoladę połam na mniejsze kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej. Do miski włóż twarożek i dodaj do niego płynną czekoladę stale mieszając, kiedy całość się połączy i nie będzie żadnych grudek dodaj śmietanę, mąkę ziemniaczaną oraz rozmącone jajka wraz z żółtkiem, całość dokładnie połącz, na koniec dodaj żurawinę.

Staraj się nie ubijać masy serowej żeby jej nie napowietrzyć, dzięki temu sernik po upieczeniu pozostanie gładki i kremowy.

Gotową masę sernikową przelej do tortownicy i wstaw do piekarnika nagrzanego do 120 stop na 2 godziny, po upieczeniu studź w lodówce przez 12 godzin.