Sposób przygotowania:
Sernik z białą czekoladą i żurawiną
Czekoladę połam na mniejsze kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej. Do miski włóż twarożek i dodaj do niego płynną czekoladę stale mieszając, kiedy całość się połączy i nie będzie żadnych grudek dodaj śmietanę, mąkę ziemniaczaną oraz rozmącone jajka wraz z żółtkiem, całość dokładnie połącz, na koniec dodaj żurawinę.
Staraj się nie ubijać masy serowej żeby jej nie napowietrzyć, dzięki temu sernik po upieczeniu pozostanie gładki i kremowy.
Gotową masę sernikową przelej do tortownicy i wstaw do piekarnika nagrzanego do 120 stop na 2 godziny, po upieczeniu studź w lodówce przez 12 godzin.
Staraj się nie ubijać masy serowej żeby jej nie napowietrzyć, dzięki temu sernik po upieczeniu pozostanie gładki i kremowy.
Gotową masę sernikową przelej do tortownicy i wstaw do piekarnika nagrzanego do 120 stop na 2 godziny, po upieczeniu studź w lodówce przez 12 godzin.
SylaUla
Kniejson
Wcześniejsze podpieczenie spodu jest nawet wskazane ponieważ ten akurat sernik jest bardzo wilgotny i wylanie go na surowy spód po prostu by go rozpuścił. Mam nadzieje że ciasto się uda i przyniesie wiele radości Tobie i Twojej rodzinie:-) Pozdrawiam!