Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Biała kiełbasa pieczona w piwie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kiełbaski pieczone w piwie i cebuli podawać na gorąco, najlepiej smakują ze świeżym domowym pieczywem

Biała kiełbasa pieczona w piwie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Biała kiełbasa pieczona w piwie

 

 

Sposób przygotowania:

Biała kiełbasa pieczona w piwie
Cebule obrać, przekroić na 4, a następnie w plasterki. Wrzucić na rozgrzany olej. Posypać solą, pieprzem i szczyptą cukru. Smażyć aż będzie rumiana. Kiełbaski ponakłuwać (aby nie popękały w trakcie pieczenia). Włożyć do cebuli. Chwilę razem smażyć. Dodać musztardę. Wlać 300 ml jasnego piwa, zagotować, zmniejszyć ogień i dusić 10 minut. Posypać majerankiem, przemieszać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec jeszcze 20 minut.
Biała kiełbasa pieczona w piwie
Cebule obrać, przekroić na 4, a następnie w plasterki. Wrzucić na rozgrzany olej. Posypać solą, pieprzem i szczyptą cukru. Smażyć aż będzie rumiana.
Biała kiełbasa pieczona w piwie
Kiełbaski ponakłuwać (aby nie popękały w trakcie pieczenia). Włożyć do cebuli. Chwilę razem smażyć. Dodać musztardę.
Biała kiełbasa pieczona w piwie
Wlać 300 ml jasnego piwa, zagotować, zmniejszyć ogień i dusić 10 minut. Posypać majerankiem, przemieszać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec jeszcze 20 minut.