Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1419]

Biała kiełbasa pieczona w boczku

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 390
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny pomysł na codzienny obiad z piekarnika lub grilla. Chrupiący boczek kusi najbardziej. Polecam.

Biała kiełbasa pieczona w boczku

Składniki:

Biała kiełbasa pieczona w boczku

 

  • 5 białych kiełbasek
  • 10 plastrów surowego wędzonego boczku

Sposób przygotowania:

Biała kiełbasa pieczona w boczku
Każdy kawałek białej kiełbasy należy dokładnie owinąć dwoma cienkimi plasterkami boczku wędzonego. Następnie tak przygotowane kiełbaski przełożyć na ruszt lub ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika.

W piekarniku piec w temperaturze 190 stopni przez 20-25 minut, a na grillu dłużej.

Boczek powinien być przypieczony i chrupiący.