Sposób przygotowania:
Biała kiełbasa z grilla
Mięso umyłam porządnie , odcedziłam . Wieprzowinę najlepiej chudą pokroić w drobną kostkę. Tłustą- zemleć w maszynce do mięsa. Czosnek obrać, rozetrzeć z łyżką soli,dodać pieprz i majeranek Oba mięsa połączyć, wlać 1,5 szklanki wody lodowatej , wyrabiać, aż mięso wchłonie płyn. Sól z czosnkiem, odstawić na 6-8 godzin w chłodne miejsce. Mięso po tym czasie jeszcze raz starannie wyrobić. Jelita umyć w ciepłej wodzie - ( zostawiam jelita w ciepłej wodzie na 1.1/2 godziny by dobrze się wszystko wypłukało z nich , naciągnąć na specjalną wkładkę w maszynce do mięsa. Masę napychać do jelit za pomocą maszynki.Podczas robienia skręcam jelita i dalej jadę i tak powstaje kiełbaska Kiełbasę zostawiam w lodówce na 24 godziny. Następnie wkładam do przegotowanej wody wrzątku 35 minut, nie gotuje przykrywam pokrywką po tym czasie wyjmuje zostawiam w lodówce przestudzona i szykuje grilla czas na pyszności kiełbasa z grilla biała to pyszność :) Piekę na ruszcie na grillu tym zwykłym małym na dworze z obu stron na rumiany kolor tak aby się upiekła i jemy :)