kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Gulasz drobiowy z brukselką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczny gulasz. Przygotowany z piersi kurczaka i brukselki z dodatkiem papryki, cebuli i czosnku. Polecam.

Gulasz drobiowy z brukselką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz drobiowy z brukselką

 

Sposób przygotowania:

Gulasz drobiowy z brukselką
Mięso myjemy i osuszamy z wody, kroimy w kostkę. Przekładamy do miski i dodajemy przyprawy, mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce.

Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Brukselkę czyścimy i kroimy na pół, myjemy i przekładamy na cedzak.

W garnku rozgrzewamy olej i smażymy mięso razem z cebulą, czosnkiem, papryką przez 10 minut. Wlewamy gorącą wodę i zagotowujemy. Wkładamy brukselkę i gotujemy do miękości mięsa i warzyw. 

Do śmietanki wsypujemy mąkę i mieszamy, wlewamy do gulaszu i doprawiamy do smaku i zagotowujemy.
Gulasz drobiowy z brukselką
Pokrojone mięso mieszamy z przyprawami i odstawiamy.
Gulasz drobiowy z brukselką
Obraną cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę razem z papryką.
Gulasz drobiowy z brukselką
Podsmażone mięso z warzywami gotujemy do miękkości.