Sposób przygotowania:
Gulasz drobiowy z brukselką
Mięso myjemy i osuszamy z wody, kroimy w kostkę. Przekładamy do miski i dodajemy przyprawy, mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Brukselkę czyścimy i kroimy na pół, myjemy i przekładamy na cedzak.
W garnku rozgrzewamy olej i smażymy mięso razem z cebulą, czosnkiem, papryką przez 10 minut. Wlewamy gorącą wodę i zagotowujemy. Wkładamy brukselkę i gotujemy do miękości mięsa i warzyw.
Do śmietanki wsypujemy mąkę i mieszamy, wlewamy do gulaszu i doprawiamy do smaku i zagotowujemy.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Brukselkę czyścimy i kroimy na pół, myjemy i przekładamy na cedzak.
W garnku rozgrzewamy olej i smażymy mięso razem z cebulą, czosnkiem, papryką przez 10 minut. Wlewamy gorącą wodę i zagotowujemy. Wkładamy brukselkę i gotujemy do miękości mięsa i warzyw.
Do śmietanki wsypujemy mąkę i mieszamy, wlewamy do gulaszu i doprawiamy do smaku i zagotowujemy.