Sposób przygotowania:
Biała kiełbasa w śmietanie
Cebule obieramy i kroimy w piórka, wrzucamy na naoliwioną patelnię i smażymy do miękkości co jakiś czas mieszając. Do gotowej cebuli wrzucamy obrane i pokrojone w plasterki pieczarki, przyprawiamy solą ziołową i pieprzem. Smażymy do odparowania wody z pieczarek.
Białą kiełbasę obieramy ze skórki i kroimy w plastry o grubości 1 cm. Dorzucamy do patelni z cebulą i pieczarkami. Kiełbasę śląską również obieramy ze skórki i kruszymy na mniejsze kawałki. Całość smażymy przez 5 minut co chwilę mieszając.
Na koniec do patelni wlewamy śmietanę i energicznie mieszamy. Dusimy na małym ogniu przez 3 minuty. Gorącą kiełbasę podajemy z ziemniakami.
Białą kiełbasę obieramy ze skórki i kroimy w plastry o grubości 1 cm. Dorzucamy do patelni z cebulą i pieczarkami. Kiełbasę śląską również obieramy ze skórki i kruszymy na mniejsze kawałki. Całość smażymy przez 5 minut co chwilę mieszając.
Na koniec do patelni wlewamy śmietanę i energicznie mieszamy. Dusimy na małym ogniu przez 3 minuty. Gorącą kiełbasę podajemy z ziemniakami.