Sposób przygotowania:
Biała rzodkiew i lodówkowi przyjaciele
Obrać i umyć rzodkiew i marchewkę.
Umyć ogórek- nie obierać.
Opłukać paprykę.
Umyć jabłko- przekroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne.
Utrzeć na tarce jarzynowej ( duże oczka) warzywa i jabłko ( jabłko ścieramy do skórki a tą wyrzucamy). Paprykę pokroić w bardzo drobną kosteczkę.
Wsypać wszystkie składniki surówki do miski.
Polać olejem , lekko posolić.
Wymieszać lekko ugniatając.
Doprawić do smaku sokiem z cytryny i cukrem.
Podałam do małych kluseczek śląskich i mocno grzybowego sosu od pieczenia boczku.
Umyć ogórek- nie obierać.
Opłukać paprykę.
Umyć jabłko- przekroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne.
Utrzeć na tarce jarzynowej ( duże oczka) warzywa i jabłko ( jabłko ścieramy do skórki a tą wyrzucamy). Paprykę pokroić w bardzo drobną kosteczkę.
Wsypać wszystkie składniki surówki do miski.
Polać olejem , lekko posolić.
Wymieszać lekko ugniatając.
Doprawić do smaku sokiem z cytryny i cukrem.
Podałam do małych kluseczek śląskich i mocno grzybowego sosu od pieczenia boczku.