Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Surówka z jabłka z rzodkwią

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Biała rzodkiew to bardzo zdrowe warzywo - szczególnie popularne w kuchni azjatyckiej

Surówka z jabłka z rzodkwią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z jabłka z rzodkwią

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z jabłka z rzodkwią
Po obraniu i umyciu rzodkwi i jabłka usunąć z jabłka gniazdo nasienne . Utrzeć jedno i drugie na tarce jarzynowej ( duże oczka ) .Odcisnąć sok . Zmieszać ze śmietaną . Doprawić do smaku solą , cukrem i sokiem z cytryny .Posypane przed podaniem lekko grubo zmielonym pieprzem .Tak posypana surówka ładniej wygląda i jest doprawiona pieprzem .
Surówka z jabłka z rzodkwią
Ułożyć wszystkie składniki pod ręką - tak by nie trzeba było odrywać sie od pracy
Surówka z jabłka z rzodkwią
Obrać i umyć białą rzodkiew i jabłko ( z jabłka usunąć gniazdo nasienne )
Surówka z jabłka z rzodkwią
Utrzeć jabłko i rzodkiew na tarce jarzynowej ( duże oczka ) i odcisnąć sok
Surówka z jabłka z rzodkwią
Dodać śmietanę i doprawić surówkę do smaku sokiem z cytryny, cukrem i solą